Monday, May 10, 2021

Beinwill-Birrwill

Aarau'da yasayan arkadasim Tuba'ya gittim gecen hafta. Aargau daha önce hic gitmedigim ve bu kadar güzel olacagini tahmin etmedigim bir kantonumuz. Meger hem merkezi olan Aarau hem de ettafindaki köyleri ve minik gölleri cok güzelmis. Haftasonu Firat'la bize 1 saat mesafede olan Birrwill'e gidip, Hallwilersee golu etrafinda yürüyelim dedik.
Arabayi Beinwill'e (bu arada bütün köyler will ile bitiyor) parkettik. Parkin hemen yaninda, göl kenarinda cimenlere serdik piknik örtümüzü ve bir güzel hazirladigimiz sandvicleri cayla hüplettik. Sicacik günes altinda bulutlari, gökyüzünü, gecen ucaklarin biraktigi cizgileri seyrettik. Bütün gün orda gecerdi ama yürümek de güzeldir diyerek toplandik. Daha önce rota baktigimda Beinwill-Birrwill arasi 1.5 saatlik bir yürüyüs bulmustum. Yolun tam ortasinda Homberg'de tepede manzarali bir "Gasthof" var yaziyordu. Gasthof bira demek, patates demek, açsan schnitzel demek sosis demek:) 

Bu rota göl kenarindan degil, yukardan giden bir yoldu. Biz de gidiste yukardan, dönuste göl kenarindan yürümek uzere yola ciktik. 

 Beinwill-Homberg arasi baya tirmandik, keske yürüyüs cubuklarimizi alsaydik diye Firat'in basini agrittim biraz:) Ancak tirmandikca uzaklardan karli heybetli dag manzaralari inanilmaz güzellikte cikti karsimiza. Inekler, sari "rapsöl" tarlalari, her renkte cicekler ve toprak yürüyüs yolu harikaydi. Yalniz bu rota üzerinde hic cesme yok, onu not edelim. Gasthof Homberg'e vardigimizda dilimiz damagimiza yapismisti. Acik terasi görünceki kurtulus mutlulugumuz hemen oracikta kahverenginin her tonundan inekleriyle ve arkalarindaki karli dag manzarasiyla ikiye üce katlandi. Bira iste bu zaman icin mükemmel bir icecekti:)
Homberg- Birrwill arasi yokus asagi kolayca bitti. Birrwill'de cok hos bir restoran var, adi Schifflände. Biz lounge kisminda ki o tarafi cok daha güzel, oturup kahve pasta yaptik. Orda dinlendikten sonra bu sefer göl kenarindan dümdüz ilk noktamiza yürümeye basladik. Göl kenarindaki yürüyüs yolu da cok cok guzel. Agaclarin arasindan dar patikali ve her dönüsde baska manzara sunan harika bir yol yapmislar. Ispinoz kuslari gördük bir sürü. Gölün etrafini tamamaen bu sekilde de yürüyüp bitirebilirsiniz muhtemelen. Biz arastirip yapmaya niyetlendik bile.

No comments:

Post a Comment